1 Kasım 2015 Pazar

Herbalife turbo zayıfla

Hamilelikte sağlıklı ve düzenli beslenme için beslenme piramidinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Beslenme piramidi 5 ana besin grubunu içerir. Herbalife Piramit en altta yer alan ve sıklıkla tüketilmesi gereken karbonhidratlarla başlar ve daha az tüketilmesi gereken gıdalara doğru gider. Bu besin grupları karbonhidratlar, mineraller, proteinler, yağ ve şekerdir.Beslenme piramidi gıdaların doğru seçimi için gebelerin rehberi olmalıdır.

Su: Su, yaşamak için oksijenden sonra gelen en önemli öğedir. Yetişkin insan vücudunun yaklaşık %59′ u sudur. Su vücutta besinlerin sindirimi, emilimi ve hücrelere taşınmasında ve vücut ısısının denetiminde önemli rol oynar. Bunun için günlük 2 litre su içilmelidir. Çay, kahve ,şekerli meyve suyu gibi sıvılar suyun işlevlerini yerine getiremez.Gebelerde su tüketimi gebeliğin sağlıklı devamı için özellikle önemlidir.

Gıdalardan aldığımız günlük tuz miktarı 6 gr.ı (bir tatlı kaşığı) geçmemelidir. Bu miktara yemeklerden, ekmekten, içeceklerden aldığımız tuz miktarı dahildir.Herbalife Satışı. Tuz tüketimi ile yüksek tansiyon arasında ilişki bulunmaktadır.Gebelerin hiç tuzsuz gıda almaları da önerilmemektedir. Tuz az da olsa kullanılmalıdır. Normal insanlarda olduğu gibi tamamen tuzsuz beslenme tavsiye edilmez,tansiyon düşüklüğü olabilir.

Zihinsel faaliyetlerin gerektirdiği enerji kaynaklarının en önemlilerinden biri de meyvelerdir. Beynin oksijen dışındaki tek enerjisi glikozdur. Glikoz meyvelerde hazır halde bulunur. Diğer gıdalarla alınan şeker midede yakılarak glikoza çevrilir. Bu nedenle meyveleri aç karnına yememeliyiz.Meyveler yemeklerden 30 dakika önce veya 3 saat sonra alınmalıdır.Mide doluyken alınan meyveler midede kalıp besin değeri kaybolup orada mayalanacağı için bütün sindirim sistemimizi yorar.Gebelere düzenli tüketilmesi önerilen meyvelerin başında kiraz, muz,kayısı, şeftali ve tabii ki kabuğu ile birlikte yeşil elma gelmektedir.

Yağ: Yağlar çok az tüketilmesi gereken gıdadır; fakat A, D, E ve K vitaminleri gibi vücudumuz için önemli vitaminleri taşıma görevi yaptıklarından dolayı sağlığımız için yenilmesi de çok önemlidir. Sıvı ve katı yağlar bu grupta yer alır. Et, süt, peynir, margarin, tereyağı ve kuruyemişlerde yüksek miktarda bulunur. Günlük alınan enerjinin % 25-30’unun yağlardan sağlanması gerekir. Burada önemli olan bu miktarın en fazla %10’unun doymuş yağlardan (Et, süt, yumurta gibi hayvansal kaynaklı ürünlerde bulunur. Aşırı tüketimi kolesterol seviyesinin yükselmesine sebep olur), %10’unun tekli doymamış yağlardan (zeytinyağı) ve %10’unun çoklu doymamış yağlardan (Ayçiçeği, soya fasulyesi, tahıl ürünleri, balık ve ürünleri, ıspanak, brokolide bulunur) karşılanmasıdır.

SAĞLIKZayıflıktan ölüyorduAbd’de yaşayan anoreksiya hastası aktress Rachael Farrokh 18 kiloya kadar düştü. Yardım için kampanya başlatan kadın, tedavi sonrası yeniden kilo almaya başladı.Sivilceleriniz ne anlatıyor?Doğum kontrol hapları nasıl kullanılmalı?YEMEKDünyanın en pahalı kahvesi kedi pisliğindenDünyanın en pahalı kahvesi olarak bilinen Luwak kahvesi, Endonezya’ya özgü misk kedisinin dışkısından üretiliyor.Aşure pişirirken dikkat!Böbrek temizleyen içeceklerDİYETBeldeki yağları eriten 10 öneriBel çevrenizdeki yağlanmadan şikayetçi iseniz bu öneriler tam size göre. İşte bel çevresindeki yağlarınızdan kurtaracak 10 öneri…Tok tutan 10 besinAnnelere beslenme önerileri

Diyetisyen Gizem Şeber Yapılan diyetin kalorisine bağlı olarak kilo yönetim basamağına geldiğimizde, diyetin kalorisi yavaş yavaş yükseltilmelidir. Birden eski beslenme düzenine dönmemek gerekir. Verilen kilonun oturması yaklaşık 6 ay süren bir periyottur. İlk 6 ay boyunca aldığımız kaloriyle harcadığımız günlük kaloriyi dengeleyebilirsek kilo oturur. Daha sonrasında verilen kiloların geri alınması zorlaşır. Korumaya geçilen ilk dönemde, fast – food gıdalardan, kızartmalardan ve kavurma gibi yüksek yağlı yiyeceklerden bir süre daha uzak durulması, önerilen bir yöntemdir. Bunun dışında yapılan son bilimsel çalışmalar kilo verenlerin kilo verdikten sonraki dönemde, proteinli yiyeceklere yeteri kadar yer vermesi gerektiğini göstermektedir. Normalde önerilen yüzde 20 oranında günlük kalorinin proteinden gelmesidir. Zayıflayanların bir süre kilolarını oturtana kadar bu oranın yüzde 40’da kalması gerektiği belirlenmiştir. Bunun da beslenmeye uyarlanması her öğünde süt, yoğurt, ayran ya da et, balık, tavuk gibi kaliteli bir protein kaynağına az da olsa yer vermektir. Çünkü bu metabolizmanın biraz daha hızlı kalmasını sağlar. Kilo koruma ile ilgili en önemli faktörlerden biri, kilo verilen süreçte çok yüksek miktarlarda sıvı tüketilirken, kilo yönetimi basamağına geçildiğinde birden sıvının unutulmasıdır. Bu dönemde en az 1.5 litre kadar sıvı tüketilmesi gerekir. Ara öğünler ihmal edilmeye başlanır. Diyet uygulanırken günde 3 saatten fazla aç kalınmaması gerektiği gibi, kilo koruma döneminde bu maksimum 4 saate çıkabilir. Ömür boyu uygulanması gereken kurallardan biri, tekrar yağlanmamak adına yatmadan 2 saat önce yemeyi tamamen kesmek kuralıdır. Kişi eğer ki zayıflama döneminde ciddi anlamda egzersiz yaptıysa, kilo koruma dönemine geçtiğinde egzersizi birden bırakmamalıdır. Çünkü yediklerine dikkat etmeye devam etse de, egzersizi birden bıraktığında kilosunun bir kısmını geri alabilir. Egzersizin bırakılması düşünülüyorsa da, azaltılarak bırakılması gerekir.

http://www.kilokontrolum.net


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.